V Spišskej Novej Vsi štartuje 69. ročník Spišského trhu

19.07.2024 Košice

Spišská Nová Ves 18. júla (TASR) - Centrum Spišskej Novej Vsi po roku opäť ožije pravou jarmočnou atmosférou, vo štvrtok tam začína 69. ročník Spišského trhu. Edita Gondová z tamojšieho mestského úradu, zodpovedná za styk s médiami, informovala, že okrem predajných stánkov je pripravený aj bohatý kultúrny program.

Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok (19. 7.) o 18.00 h na pódiu pri hlavnej križovatke, po ňom bude nasledovať sprievod mestom. "Hlavné večerné vystúpenie o 21.00 h bude patriť populárnej skupine Kandráčovci. V sobotu (20. 7.) o 18.30 h vystúpi spevák Lukáš Adamec so svojou kapelou a po ňom skupina Hex," priblížila Gondová.

K pravej jarmočnej atmosfére prispeje vystúpenie folklórnych skupín z regiónu, v programe zaznejú aj ľudové piesne, v prípade skupiny Elizabeth aj s modernejšími prvkami rocku. Chýbať nebude ani Banícky spevokol Šachtár, s country hudbou sa predstaví seniorská skupina Montana a rómske ľudové tance priblíži Terne Čhaja. Vystúpi tiež miestna kapela Spišský výber či zoskupenie Piaty element. "Na svoje si prídu aj milovníci slovenských a českých rockových skladieb v podaní kapely Hitmánia. Pre najmenších sú pripravené doobedňajšie rozprávky a program spestrí vystúpenie spišskonovoveskej skupiny historického šermu Jago," dodala Gondová.

V centre bude až do nedele (21. 7.) približne 100 stánkov s rôznym tovarom i občerstvením a okolo 50 technicko-zábavných atrakcií. Na Spišský trh tento rok zavítajú i delegácie spišskonovoveských partnerských miest v Nemecku, Maďarsku, Českej republike i USA. "V nadväznosti na spoluprácu medzi naším mestom a mestskou časťou Pekingu a Šanghaja pozvanie prijal aj zástupca týchto partnerských miest," upozornila Gondová.

V súvislosti s konaním Spišského trhu upozorňuje samospráva aj na úplné krátkodobé uzávery cestných komunikácií, konkrétne na Letnej a Zimnej ulici, Štefánikovom a Radničnom námestí a tiež častí ulíc Ing. O. Kožucha, Elektrárenskej a Školskej. Účastníci cestnej premávky sa budú riadiť aktuálnym dopravným značením. Presný popis obchádzok sa nachádza aj na stránke mesta či na sociálnych sieťach.
 

Vyberte región

mark